İyi Günler Arkadaşlar
Bildiğiniz Gibi vbtube'un içerisindeki search sisteminde hatalar mevcut site admini arkadaşımız murat en kısa sürede güncellemelerle bu sorunu çözeceğine inanıyorum.
Ben kendim şu an sitemde kullandığım ve kendimin editlediği vbtube_search.php dosyasını paylaşmak istiyorum.
Peki neler değişti ?
1. Şu an ki sürümde keywordleri "michael,jackson,smooth,criminal" olarak sırayla atanmış keywordlerde şöyle bir sıkıntı vardı tek tek search'e yazıldığında ararken michael ve criminal adında iki kelime yazılsa arama sonucu bulunamıyordu. Bu sorunu bir fonksiyon yazarak düzenledim.
2. Arama sonucu bulunamadığında herhangi bir uyarı mesajı çıkmıyordu. Arama Sonucu Bulunamadı Gibi. O Küçük Eklentiyi Yaptım.**
3. Arama Sonucu Bulunduğunda Kaç Tane Sonuç Bulunduğuna Dair Bir Mesaj Vermiyordu sistem. Şimdi ki yazdığımız sistemle veriyor.***
4. ( ' ) işareti arama motorunda kullanıldığında kullanıcılar database hatası alıyorlardı. Bu Sorunu da Düzelttim.
5. ( - ) ve ( ' ) işaretleri kullanıcıların aramalarına kısıtlama getirebiliyor. Örneğin Yansımalar - Bab-ı Esrar adını title olarak yazdığınızda kullanıcı ararken babı esrar diye arayabilir. Şu anki search mantığına göre bunu bulamayacaktır. Fakat biz kullanıcının böyle bir hata yapabileceğini düşündük ve ( - ) ve ( ' ) işaretlerini aramalarda onunla ya da onsuz bulunabilecek hale getirdik.
6. Türkçe Karakterler İçeren Bir Arama Yaptığımızda Eğer Arama Sonucu 3 sayfa filan çıkıyorsa yani birden fazla çıkıyorsa. pagenavda sayfa seçtiğimizde mesela 2. sayfa arama sonucunu bulamıyor gösteriyordu. (Bu da vbseo rewrite kuralı tr karakterlerde problem çıkarıyordu.) O Yüzden vbseo kullanan arkadaşlar geçici çözüm olarak
PHP Code:
'vbtube_search\.php\?do=all&searchtext=(.*)&page=(.*)' => 'search-all/$2-$1.html'
bu satırı silebilirsiniz.
7. Yine Arama Yapıldığında Birden Fazla Sayfa Görüntüleniyorsa Sayfalar arası her geçiş yeni aranmış kelime gibi son arananlara basılıyordu. bu da vbseo rewrite ayarı da varsa tam bir felaket sonuçla anlamsız karakterler son keywordler arasına giriyordu. İşte pagenav'da sayfa numaralarına basınca artık her bastığımız sayfa sanki yeni arama yapılmış gibi keyword olarak eklenmeyecek.
Şimdi vbtube_search.php dosyamızı verelim. Öncelikle işlemlerinizden önce lütfen orjinal olan vbtube_search.php dosyanızın yedeğini alın. Şimdi ekteki text dosyasını uzantısı olan .txt'yi silin silin ve forum root klasörünüze atın.
** Bu Bölüm İçin Bir Cümle Tanımlaması Yapmamız Gerekecek. Yeni Cümleye Ekleye Girin. ve cümle ismi no_result_found olan bir cümle tanımlayın. Cümlenin İçerik kısmına ben şöyle yazım
PHP Code:
<font size="3" color="red"><b>Searching System Couldn't Find Any Video and Picture</b></font>
PHP Code:
<font size="3" color="red"><b>Arama Sistemi Video ya da Resim Bulamadı</b></font>
Siz kendi isteğinize göre değiştirebilirsiniz.
*** Bura için de bir cümle tanımlanması gerekmektedir. O cümlenin adı da number_of_result_found Bu cümleyi de tanımlayın. İçeriğine de şöyle yazacağız. İngilizcesi için Result(s) Exist türkçesi için Tane Sonuç Bulundu Yazıyoruz.
En Son Olarak da şablonlar arasından vbtube_searchview içerisinden
i bul ve üzerine
PHP Code:
$no_result_found
$number_of_result_found
yapıştır. Artık Search Bölümünüz Sorunlardan Arınmış Bir Şekilde Çalışacaktır. Murat Kardeşimiz de İnşaallah en kısa sürede düzenlemeleri yetiştirir.
Hayırlı Günler
İyi Çalışmalar