Take a look at the softwares user interface
Buy a vBTube Version
HOME PRODUCTS FORUM SUPPORT ADMIN-DEMO
  #1 (permalink)  
Old 07-10-2008, 19:17
vBTubePRO-User BR

Default Vps ve vbtube kullanimi

Benim su anda kullanmakta oldugum hosting ile cok fazla seceneklere en azidnan video yüklenilmesi gibi bir secenege sahip olamiyorum. O yüzden Vps ye gecmeyi düsünüyorum.

Video yüklenilmesinde ve izlenilmesinde vps yeterli olur mu?

Örneklerini veriyorum size paketlerden
1-
1&1 Webhosting*-*Server-Übersicht*-*Virtual-Server

1und1 sirketinin virtual server xxl paketini inceliyorum bu aralar yanliz 512 mb ram yeterli olur mu bilmiyorum.

2-https://www.server4you.de/de/vserver/showplan.php?products=2

Buradaki hizmet en dikkatimi cekenlerden oldu. Buradaki vps 1024 mb olan flexram 2048 yaziyor. Bu mu Mantikli olur.

3-http://www.hosteurope.de/produkt/Virtual-Server-Linux-XXL

Bu firmanin bu ürünü yine dikkatimi cekti. Yanliz bu son firmada tereddütteyim.

Simdi öncelikle siteme vide yüklenilmesine izin verdigimde rahat bir sekilde bu paketlerden biri kaldirabilirmi bunu?

Yaklasik su andaki ziyaretci sayim 1,5 kn fakat bu KIS tahminimce bu 2 kn yi rahat gececektir.

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Simdiden cok tesekkür ederim
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 08-10-2008, 17:31
Administrator

1&1 bence iyi ve simdiye kadar sorun yasamadim. (Bende ordayim)

1.5 KN - KN nedemek ?

1500 Tekil hitmi ?

Virtual Serverler yeterlidir fakat, traffiginiz yükselirse bilemem cünkü bir serveri 2-3 Kisi paylasiyor.
Video Paylasim Sitesi olmak istiyorsaniz ve Videolar kendi Serverinizden gelecekse baya güc ister serverden tabiki.

Tavsiyem sudur Virutal serverle baslarsiniz. Bakiyorsunuz bu yetmedi Root Servere gecersiniz.

Suna dikkat edin: vps de root hakkiniz olmali - ffmpeg kurmak icin. php.ini deki ayarlari degistirmek icin. Ben su an 1&1 Root Linux Susedeyim ve hic sorun yok. Ama tabiki benim vbtube.com a da fazla insan girmiyor...
  #3 (permalink)  
Old 08-10-2008, 18:21
vBTubePRO-User BR

vps de root hakki var yani en azindan ben öyle biliyorum cünkü size verdigim örnek sitelerdede root hakkimin oldugunu söylüyor. 1und1 root server en ucuzu 79 eurodan basliyor. Fiyati benim gibi bir ögrenciye agir gelir su anda ne yazikki.

Benim aslinda ögrenmek istedigim 2000 bin kisi üzerindeki ziyaret alan bir siteye 512 mb ram yeterli mi?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 08-10-2008, 18:26
Administrator

Ayni anda maximum kac kisi oluyor sitenizde ?
Tamam 2000 tekil hit ama bu 24 Saat icinde. Mühim olan ayni anda kac kisi oluyor Sitede ? (ram ona bagli diyebiliriz)

Zaten demistim virtual serverle baslayin ve bakiyorsunuz yetmedi her zaman gecme imkani olur...
  #5 (permalink)  
Old 08-10-2008, 18:32
vBTubePRO-User BR

Anladim ayni anda 15 dak icerisinde 70 kisi max 100 oluyor su aralar.

Bu duruma 512 mb ram yeter mi?

Birde ikinci ve ücüncü firmalarda su durum var

512 mb garantierte ram diyorlar ve dinamik ram ya da flexram 1024 diyorlar. Iste bu sekildeki bir firmanin ki yeter mi?

Bu arada izninizle yeni bir konu acarak gelecek versiyonunuzda olmasini istedigimiz özellikleri yazabilirmiyiz. Belki bana katilan arkadaslar olur sizede fikir olmus olur.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 08-10-2008, 18:36
Administrator

Yani ortalama 1 dakika icinde max 20 kisi oluyor diyebiliriz.
Bence sorun cikartmaz 512MB... Garantiert 512mb diyor. 2-3 kisiyle paylastiginiz icin diger taraf fazla kullanmazsa 1024mb kadar kullanabiliyorsunuz.

Tabiki önerilerinizi yazabilirsiniz.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules